Klikk for stort bildeAkerselva, Grünerløkka og Mathallen

Tvers gjennom Oslo renner Akerselva, som deler byen i to. Langs elva kan du gå tur på turveiene eller slikke sol i de mange grøntområdene. På østsiden av elva ligger Grünerløkka – et eldorado av små butikker, kafeer, restauranter og barer. På den andre siden ligger området Vulkan med Mathallen, et matparadis med både norske og eksotiske ingredienser og spesialiteter. 

Slik kommer du dit: 
Ta trikk 12 fra Jernbanetorget, i retning Storo-Grefsen stasjon.  Gå av på stoppet Olaf Ryes plass etter 7 minutter. Ta til venstre gjennom parken og spaser videre ned mot Akerselva og Mathallen.
 

Ekebergparken skulpturpark

Her kan du ta del i opplevelser som inneholder både kunst, historie og natur. Parken er stor, med skog, opparbeidede stier og kunst. Samlingen er av høy kvalitet og representativ for europeisk kunsthistorie de siste 130 årene. Med komibinasjonen av Ekebergs lange historie, den vakre naturen og de flotte skulptutreneligger alt til rette for en fantastisk opplevelse.

Slik kommer du dit: 
Ta trikk nummer 19 fra Jernbanetorget, i retning Ljabru. Gå av på stoppet Ekebergparken etter 7 minutter.

 

Klikk for stort bildeCafébesøk hos Pascal

Du har kanskje sett Pascals konditori på Tv3. Benytt anledningen til å besøke stedet og smake de fantastiske kakene mens du er i Oslo.

Franskmannen Pascal Dupuy kom til Norge som 21-åring og startet sin konditorkarriere ved SAS-hotellet i Bergen. I 1995 åpnet han sitt første konditori i det verneverdige lokalet i Tollbugata 11 i Oslo. Her finner du bedriftens hjerte hvor Pascal med medarbeider lager alle kakene med hemmelige oppskrifter. Reserver bord for å sikre at det er plass.


Botanisk hage

Stor hage på Tøyen fylt med botanisk mangfold og variasjon. Det meste av hagen er lagt ut som arboret, og i systematisk avdeling finnes ca. 1 800 forskjellige planter ordnet i familier og slekter.

Slik kommer du dit:
Ta T-banelinje nummer 2 fra Jernbanetorget, i retning Ellingsrudåsen. Gå av på stoppet Tøyen etter 4 minutter. Herfra er det 550 meter til inngangen til Botanisk hage.

 

Klikk for stort bildeShopping

Det kan bli vanskelig å lukke kofferten etter en shoppingtur i Oslo. I Oslo finner du det meste innen shopping – fra shoppingsenter til småbutikker, fra sjarmerende bruktbutikker til internasjonale merkevarer.